Szecsuáni kelkáposzta-saláta
Hozzávalók 4 személyre:
500 g zsenge kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál édes szójaszósz, 1 evőkanál csípős paprikakrém, 1 késhegynyi fűszerpor, 1 késhegynyi só, kevés citromlé, 3 evőkanál olaj, 50 g píritott földimogyoró, 1 csomó metélőhagyma
Elkészítése:
A káposztát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük.
A szójaszószt a paprikakrémmel, a fűszerporral és a sóval összekeverjük, citromlével harmonikusan édes-savanyúra ízesitjük. Hozzáadjuk az olajat. A káposztát és a hagymát az öntetbe szórjuk, kézzel összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg a káposzta megpuhul. Lefedve állni hagyjuk.
A mogyorót durvára aprítjuk, felkarikázzuk a metélőhagymát. A salátát még egyszer alaposan összekeverjük, ízesitjük. Mogyoróval és metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Ötlet: Ha sózott földimogyoróból készítjük, tegyünk kevesebb sót a mártásba.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.