Hozzávalók 4 személyre:
- 10 fekete fafül gomba
- 4 gomba
- 5 dkg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 10 dkg karfiol
- 10 dkg brokkoli
- 10 dkg uborka
- 4 ek. olaj
- 1 ek. barna cukor
- 1 ek. szójamártás
- 1 ek. kukoricakeményítő
Előkészítés:
A fafül gombát langyos vízbe áztatjuk, megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A babot megtisztítjuk, megmossuk, kis darabokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A karfiolt és a brokkolit kis darabkákra szedjük, megmossuk, leszárítjuk. A beáztatott gombát kinyomkodjuk. Az uborkát megmossuk és megtöröljük, majd héjastól gyufaszálnyi csíkokra vágjuk.
Elkészítés:
1. Wokban vagy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olaj felét, beletesszük a fekete gombát, a sárgarépát, a babot, a karfiolt és a brokkolit, 1 percig kevergetve sütjük, majd megszórjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a szójamártást, csipet sót,
pár másodpercig kevergetjük, majd kivesszük.
2. A wokot konyhai papírtörlővel kitöröljük, beletesszük a maradék olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a gombát, az uborkát, csipet sót. 1 percig kevergetve sütjük, majd visszatesszük a félretett zöldségeket, és jól összekeverjük.
3. A kukoricakeményítőt összekeverjük 1 ek. vízzel, és besűrítjük vele a zöldség mártását.
Hidegen, melegen fogyasztjuk.
Tipp: Más zöldséget is tehetünk bele (zöld, piros paprikát, kukoricát, szójacsírát,
bambuszrügyet).
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 890 kJ/212 kcal
Forrás: Kiskegyed konyhája
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.