Zöldséges-kolbászos tollszártészta
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg tollszártészta (penne), 1 sárgarépa, 1 cukkini, 1 piros húsú paprika, 40 dkg zöld hüvelyű bab, 25 dkg brokkoli, 1-2 evőkanál olaj, 2,5 dl tejszín, 25 dkg fokhagymás kolbász (például Cabanossi), 2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, bors
Elkészítés:
A tésztát bő, forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és felkarikázzuk. A cukkinit szeletekre, a kicsumázott paprikát csíkokra vágjuk. A megtisztított zöldbabot darabokra törjük vagy vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk. Állandó keverés mellett, közepes hőfokon további 4 percig pároljuk, majd felöntjük a tejszínnel, és a forrástól számítva kb. 5 percig főzzük. A felszeletelt kolbász és az összezúzott fokhagymát a zöldséges mártásba tesszük. Sóval, borssal tetszés szerint ízesítjük. A tésztát a mártásba forgatjuk, és a reszelt parmezánnal megszórva azonnal fogyasztjuk.
Elkészítési idő kb. 30 perc, adagonként kb. 3440 joule-t (820 kalóriát) tartalmaz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.