Csalamádésaláta
Hozzávalók
25 dkg csalamádé (savanyúság)
2 közepes, héjában fott burgonya,
2 savanykás alma,
2 narancs,
2 fej lilahagyma,
1 vastag sárgarépa,
1 1/2 dl majonéz,
2 dl kefir,
1 teáskanál porcukor,
1 teáskanál szárított petrezselyem,
ízlés szerint só és törött bors.
A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük.
Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral
valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A
csalamádét nagyon apróra összevágjuk. Az almát
megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony csíkokra
aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne
barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra
vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. A fott
burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A
lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk,
majd a karikákat szétszedjük, és egy kis tálban
megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított sárgarépát
nagylyukú reszelon lereszeljük vagy nagyon vékonyra
csíkozzuk. Az összes zöldséget és a salátához valókat a
mártásba forgatjuk (a hagymát levével együtt), majd jól
összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a
hutoszekrényben legalább fél napig érleljük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.