Csalamádésaláta

Címkék: saláták vegetariánus

2009.05.10. 21:59

Csalamádésaláta
   
 Hozzávalók
 25 dkg csalamádé (savanyúság)
 2 közepes, héjában fott burgonya,
 2 savanykás alma,
 2 narancs,
 2 fej lilahagyma,
 1 vastag sárgarépa,
 1 1/2 dl majonéz,
 2 dl kefir,
 1 teáskanál porcukor,
 1 teáskanál szárított petrezselyem,
 ízlés szerint só és törött bors.
                       
 A saláta mártásához a majonézt mély tálba öntjük.
 Hozzáöntjük a kefirt, és sóval, borssal, cukorral
 valamint a szárított petrezselyemmel ízesítjük. A
 csalamádét nagyon apróra összevágjuk. Az almát
 megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól vékony csíkokra
 aprítva, azonnal a mártásba keverjük, hogy ne
 barnulhasson meg. A narancsot meghámozzuk, karikákra
 vágjuk, a karikákat pedig csíkokra aprítjuk. A fott
 burgonyát meghámozzuk, és ugyancsak felcsíkozzuk. A
 lilahagymát hámozás után nagyon vékonyra karikázzuk,
 majd a karikákat szétszedjük, és egy kis tálban
 megsózva, jól összekeverjük. A megtisztított sárgarépát
 nagylyukú reszelon lereszeljük vagy nagyon vékonyra
 csíkozzuk. Az összes zöldséget és a salátához valókat a
 mártásba forgatjuk (a hagymát levével együtt), majd jól
 összekeverjük. A tálat szorosan befedjük, és a
 hutoszekrényben legalább fél napig érleljük.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr401113895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása