Almasaláta

Címkék: saláták vegetariánus

2009.05.10. 21:57

Almasaláta
        
Hozzávalók:
3 szép alma,
2 dkg vaj (vagy margarin),
1 citrom,
2 dl tejföl,
ízlés szerint cukor,
1 mokkáskanál orölt fahéj,
késhegynyi orölt szegfuszeg.
                       
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és félujjnyi vastag
szeletekre vágjuk. Serpenyoben felforrósítjuk a vajat,
az alma édességétol függoen beleszórunk 1-2 evokanálnyi
cukrot, majd egy-két percig pirítjuk, amíg egészen
világos karamellé nem válik. Ezután belecsurgatjuk a
citromlevet, és addig forraljuk, amíg a karamell egészen
felolvad. Az almaszeletek mindkét oldalát egy-két
pillanatig pirítjuk benne. (Csak addig kell pirítani,
hogy éppen megüvegesedjen, de ne nagyon puhuljon.)
Ezután kivesszük a lébol, szépen üvegtálra rakjuk, és
hulni hagyjuk. Közben a citromos-karamellás lébe
beleszórjuk a fahéjat és a szegfuszeget, majd felére
beforraljuk. Ezután kihutjük, és összekeverjük a
tejföllel. A mártást rácsorgatjuk az almára, és lefedve
betesszük néhány órára a hutoszekrénybe. Tálalás elott
óvatosan átkeverjük, és körberakjuk babapiskótával.
(Anélkül is nagyon finom!)

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr711113892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása