Párolt karotta tejfölös, vajas morzsával

Hozzávalók

  • . 1000 g karotta
  • . 100 g zsemlemorzsa
  • . 80 g vaj
  • . 2 dl tejföl
  • . 1/4 csomó petrezselyemzöld
  • . só



Elkészítése


A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára fozzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszurt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük. Tálalhatjuk eloételként, de önálló fogásnak is nagyon finom.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr231117796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása