Párolt karotta tejfölös, vajas morzsával
Hozzávalók
- . 1000 g karotta
- . 100 g zsemlemorzsa
- . 80 g vaj
- . 2 dl tejföl
- . 1/4 csomó petrezselyemzöld
- . só
Elkészítése
A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára fozzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszurt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük. Tálalhatjuk eloételként, de önálló fogásnak is nagyon finom.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.