Csicseriborsós zöldség
Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg csicseriborsó (lehet konzerv is)
3 dl víz
20 dkg újhagyma
2 zöld húsú paprika
40 dkg paradicsom
1 dl tejföl
1 ek olaj
1 gerezd fokhagyma
1 rozmaring ágacska, vagy 0,5 kk szárított, őrölt rozmaring
1 csomó bazsalikom vagy 2 kk szárított, őrölt bazsalikom
fehér bors
cayennei-bors (chili) vagy erős pirospaprika
só
Elkészítés:
Ha száraz csicseriborsót használ, mossa át alaposan, majd a főzés előtt 6 órára lefedve áztassa be a megadott mennyiségű vízba. Tegye hozzá az apróra vágott fokhagymát és a rozmaringágat, sózza és főzze alacsony hőfokon 1,5 órán keresztül. Ezután a rozmaringágat dobja el.
Tisztítsa meg a zöldségeket, az újhagymát a zöld részével együtt vágja centis darabokra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockákra. Az olajat forrósítsa fel serpenyőben, és a hagymát és a paprikát pirítsa meg benne. Adja hozzá a paradicsomot és a csicseriborsót. Sóval, borssal, chilivel, bazsalikommal ízesítse.
Ha konzerv borsót használ, akkor nem kell előfőzni, a paprika és a hagyma megpirulta után a paradicsommal együtt tegye a lecsöpögtetett borsót a többi zöldséghez, majd folytassa a fentiek szerint.
Tejföllel meglocsolva tálalja.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.