Napraforgómagos saláta

Címkék: saláták húsos

2009.05.10. 21:46

Napraforgómagos saláta
             
 Hozzávalók (4 személyre):
 1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta),
 1 kis doboz (425 ml) vörös
 vesebabkonzerv,
 1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv,
 1 közepes fej vöröshagyma,
 7 dkg húsos füstölt szalonna,
 2 evokanál napraforgóolaj,
 1 evokanál ecet,
 2 evokanál napraforgómag,
 só, bors.
                       
 A fejes vagy jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk,
 félbe-, majd vékonyabb cikkelyekre vágjuk. A konzerv
 vesebabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és
 összekeverjük az ugyancsak leöblített és lecsöpögtetett
 kukoricával. A megtisztított vöröshagymát és a vékonyan
 felszeletelt szalonnát apróra felkockázzuk. A
 megtisztított napraforgómagot serpenyoben zsiradék
 hozzáadása nélkül enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük a
 serpenyobol és kihutjük. A felkockázott szalonnát a
 serpenyoben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakockát és
 üvegesre pároljuk. Kihutjük, összekeverjük az olajjal,
 az ecettel és a pirított napraforgómaggal. A
 salátacikkelyeket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a babos
 kukorcát, végül leöntjük a szalonnás salátalével.
 Lefedve, hutoszekrényben legalább 30 percig érleljük.
 Magvas rozskenyér illik hozzá.
               

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr111113860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása