Napraforgómagos saláta
Hozzávalók (4 személyre):
1 fej jégsaláta (vagy más fejes saláta),
1 kis doboz (425 ml) vörös
vesebabkonzerv,
1 kis doboz (425 ml) kukoricakonzerv,
1 közepes fej vöröshagyma,
7 dkg húsos füstölt szalonna,
2 evokanál napraforgóolaj,
1 evokanál ecet,
2 evokanál napraforgómag,
só, bors.
A fejes vagy jégsalátát megtisztítjuk, megmossuk,
félbe-, majd vékonyabb cikkelyekre vágjuk. A konzerv
vesebabot hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük és
összekeverjük az ugyancsak leöblített és lecsöpögtetett
kukoricával. A megtisztított vöröshagymát és a vékonyan
felszeletelt szalonnát apróra felkockázzuk. A
megtisztított napraforgómagot serpenyoben zsiradék
hozzáadása nélkül enyhén megpirítjuk, majd kiszedjük a
serpenyobol és kihutjük. A felkockázott szalonnát a
serpenyoben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymakockát és
üvegesre pároljuk. Kihutjük, összekeverjük az olajjal,
az ecettel és a pirított napraforgómaggal. A
salátacikkelyeket tálra rendezzük, ráhalmozzuk a babos
kukorcát, végül leöntjük a szalonnás salátalével.
Lefedve, hutoszekrényben legalább 30 percig érleljük.
Magvas rozskenyér illik hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.