Diós padlizsán saláta
Hozzávalók: 2-3 padlizsán, sütéshez olívaolaj
Töltelékhez: 20 dkg darált dió, 4 gerezd fokhagyma, curry, bors, őrölt
erőspaprika, ecet, só.
Díszítéshez: gránátalma és felaprított petrezselyemzöld
Készítés: A padlizsánokból hosszúkás szeleteket vágunk, besózzuk, s miután
levét kidobta, azt leitatjuk róla, olívaolajban kisütjük őket. Félretesszük.
Pástétomot készítünk: a kb. 20 dkg daráltdiót összekeverjük az átpréselt
fokhagymával, az ízlés szerint adagolt fűszerekkel, és kevéske ecettel.
Addig "gyúrjuk" (kb. 20 perc), míg a pép krémszerű, selymes állagúvá nem
alakul, és a dió olaja kiválik. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítható. (Bevallom,
én nem maceráltam vele ennyit, de azért krémszerűség lett belőle.)
A dió olaját félretesszük, a krémmel megkenjük-töltjük a
padlizsánszeleteket, félbehajtjuk és mutatósan tálra rendezzük.
A maradék krémet kevés vízzel hígítva ráöntjük a salátára, kis dióolajat is
lehet rá csepegtetni, megszórjuk gránátalma piros húsú magjaival és a
felaprított petrezselyemzölddel. Szerintem ez egy ínyencség.
Receptgyilkosok figyelem! A gránátalmát el lehet hagyni. De nem érdemes.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.