Török uborkasaláta
Hozzávalók:
1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
Felkockázzuk a kenyeret. Fokhagymát megtisztítjuk, negyedeljük, ha a közepe zöld, eltávolítjuk. A kenyérrel turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlevet, és annyi vizet, hogy ne túl sűrű mártást kapjunk, majd megsózzuk.
Durvára vágjuk a diót. Az uborkát megmossuk, megszárítjuk, uborkareszelőn lereszeljük és négy tányérra tesszük. Rákanalaztuk a mártást, minden adagra egy-egy evőkanál olívaolajat csöpögtetünk. Rászórjuk a diót, és a salátát rövid időn belül elfogyasztjuk. Ha többen vagyunk, más törökös előétellel egészítsük ki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.