Török uborkasaláta

Címkék: saláták vegetariánus

2009.05.10. 22:06

Török uborkasaláta

Hozzávalók:
1 szelet kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál ecet vagy citromlé, só, 50 g dióbél, 500 g kígyóuborka, 4 teáskanál olívaolaj
Elkészítése:
Felkockázzuk a kenyeret. Fokhagymát megtisztítjuk, negyedeljük, ha a közepe zöld, eltávolítjuk. A kenyérrel turmixgépbe tesszük, pépesítjük. Hozzáadjuk az ecetet vagy a citromlevet, és annyi vizet, hogy ne túl sűrű mártást kapjunk, majd megsózzuk.
Durvára vágjuk a diót. Az uborkát megmossuk, megszárítjuk, uborkareszelőn lereszeljük és négy tányérra tesszük. Rákanalaztuk a mártást, minden adagra egy-egy evőkanál olívaolajat csöpögtetünk. Rászórjuk a diót, és a salátát rövid időn belül elfogyasztjuk. Ha többen vagyunk, más törökös előétellel egészítsük ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr231113918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása