TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS
Végy 20 dkg megtisztított gombát, 4 dkg zsírt, 2 dkg vajat,
5 dkg lisztet, 3 dkg hagymát, 2 dl tejfölt, 1 húsleveskockát,
sót, borsot, petrezselymet. A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben.
A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a
vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön pírítsd meg. Közben szórd
meg kevés liszttel és apróra vágott petrezselyemmel is. Ha a
gomba megpirult, öntsd fel a húslevessel, sózd, borsozd és lassú
tűzön főzd tovább. 20-25 perc múlva sűrítsd be a mártást a lisztből
és tejfölből készített habarással, majd lassan főzd még 5-10 percig.
A végén morzsold tetejére a vajat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.