Serpenyőben pirított báránylábszár
Hozzávalók:
4-6 db báránycsülök (á/40dkg),
só,
bors,
őrölt feketebors,
8 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)
6 db fiatal articsóka (á/20dkg) vagy
3 db citrom kifacsart leve,
60 dkg burgonya (kicsik),
25 dkg hagyma (kicsik),
1 szál rozmaring,
fél csomó petrezselyemzöld,
30 dkg paradicsom (aprók)
A húst a csontokról levágjuk, a faggyút eltávolítjuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajban, sütőben elősütjük.
Az articsókákat 3-4 cm-es szárat hagyva megtisztítjuk, a kemény borítóleveleket levágjuk, a szívet vájóval kivesszük, félbe vágjuk és azonnal
A húst 45 perc után (30 perc után megfordítjuk) kivesszük a sütőből. Felöntjük további
A rozmaringot és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, a főzési idő vége előtt 10 perccel a hús mellé tesszük, hozzáadva a maradék bort is. Tálalás előtt a zöldfűszereket rászórjuk, belekeverjük a kész ételbe.
Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Egy adag: 2284 kJ/ 546 kcal
Ajánlott ital: gróf Nagyrédei rosé
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.