Serpenyőben pirított báránylábszár

Hozzávalók:

4-6 db báránycsülök (á/40dkg),

só,

bors,

őrölt feketebors,

8 evőkanál olaj (lehetőleg olíva)

1,1 l száraz fehérbor,

6 db fiatal articsóka (á/20dkg) vagy 1 kg kelbimbó,

3 db citrom kifacsart leve,

60 dkg burgonya (kicsik),

25 dkg hagyma (kicsik),

1 szál rozmaring,

fél csomó petrezselyemzöld,

30 dkg paradicsom (aprók)

A húst a csontokról levágjuk, a faggyút eltávolítjuk. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, forró olajban, sütőben elősütjük. 3,5 dl borral felöntjük, 45 percig a sütő alján hagyva pároljuk, közben még 2 dl borral meglocsoljuk.
Az articsókákat 3-4 cm-es szárat hagyva megtisztítjuk, a kemény borítóleveleket levágjuk, a szívet vájóval kivesszük, félbe vágjuk és azonnal 2 liter citromos vízbe tesszük. A burgonyákat meghámozzuk, félbe vágjuk, ezt tesszük a hagymákkal is.
A húst 45 perc után (30 perc után megfordítjuk) kivesszük a sütőből. Felöntjük további 2,5 dl borral, az articsókát, a hagymát, a burgonyát a hús mellé rakjuk, és még 35 percig együtt pároljuk.
A rozmaringot és a petrezselyemzöldet felaprítjuk, a paradicsomokat megmossuk, a főzési idő vége előtt 10 perccel a hús mellé tesszük, hozzáadva a maradék bort is. Tálalás előtt a zöldfűszereket rászórjuk, belekeverjük a kész ételbe.

Elkészítési idő: 1 óra 50 perc
Egy adag: 2284 kJ/ 546 kcal
Ajánlott ital: gróf Nagyrédei rosé


A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr471113925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása