Sárgarépa rózsaszínben 4 személyre
75 dkg sárgarépa
7 dkg vaj
1 húsleveskocka
2 dkg liszt
2 evőkanál ketchup
bors
só
A húsleveskockából főzz levest 1/2 liter vízzel . A megtisztított
sárgarépát karikázd fel, sózd, borsozd és a vaj 2/3-án (mindig kevés
húslevest aláöntve) párold puhára. Közben a maradék vajon a liszttel
csinálj világos rántást, majd ezt öntsd fel a maradék húslevessel.
Lassú tűzön, kevergetve forrald, míg láthatóan be nem sűrűsödik.
Ekkor vedd le a tűzről, keverd bele a ketchupöt, sózd, borsozd. A
mártást öntsd rá a megpuhult répára és egy-két pillanatra forrald
is össze vele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.