Sajtos zöldfűszermártás

Címkék: mártások

2009.05.10. 12:00

Sajtos zöldfűszermártás

Hozzávalók:
2 dkg vaj,
2 1/2 dl tej,
1 evokanál liszt,
1 evokanál reszelt sajt,
1/2 csokor kapor,
1/2 csokor petrezselyemzöld,
1/2 csokor zellerzöld,
1/2 mokkáskanál törött fehér bors,
1 szál bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított),
késhegynyi orölt szerecsendióvirág,
1 teáskanál Vegeta.
                       
A vajat kislábosba tesszük, és felolvasztjuk. Ha már habzik, rászórjuk a lisztet, és egy percig tovább kevergetve pirítjuk. (Ügyeljünk arra, hogy ne barnuljon meg.) Ezután ráöntjük a közben külön megforrósított tejet, és folytonosan kevergetve, mártás suruségure fozzük. Közben beleszórjuk a Vegetát, a borsot és a szerecsendiót, majd kevergetve jól kiforraljuk. Az összes zöldfuszert megmossuk, lecsöpögtetjük, a levélkéket letépkedjük a szárakról, és nagyon finomra összevágjuk. A forrásban lévo mártáshoz tesszük, és éppen csak egyszer felforraljuk. Azonnal lehúzzuk a tuzrol, és jól összekeverve, beletesszük a reszelt sajtot. Azzal is átkeverjük, és befedve, melegen tartjuk. Hogy ne borösödjön meg a teteje, idonként
keverünk rajta egyet-egyet, vagy a már kész mártás tetejére borsónyi vaj-(margarin)-darabkákat teszünk, és befedve hagyjuk állni tálalásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr731112759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása