Olívás gombasaláta

Címkék: saláták vegetariánus

2009.05.10. 22:01

Olívás gombasaláta
    

    
      40 dkg gomba,
      fél fej jégsaláta,
      2 db kemény paradicsom,
      1 fej lila hagyma,
      2 evőkanál magozott és apróra vágott olajbogyó,
      3 evőkanál olívaolaj,
      2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet,
      1-1 késhegynyi őrölt fehér bors és őrölt babérlevél,
      ízlés szerint só,
      cukor és ecet.
    

    

Előkészítése: a gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és fölszeletelem. Ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levő kevés vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. A megmosott és lecsöpögtetett salátát felaprítom. A hagymát karikákra vágom és megsózom.

Elkészítése: salátástálba teszem a főtt gombát, salátát, hagymát, olajbogyót és negyedekbe szeletelt, megmosott paradicsomot is. A borecetet fél dl vízzel, olajjal, sóval, őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral összekeverem. Rálocsolom a salátára, és jól átkeverve lefedem, majd 2 órára a hűtőszekrénybe teszem. Csak másnapig áll el, a gomba hamar romlik.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr311113901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása