Olívás gombasaláta
40 dkg gomba,
fél fej jégsaláta,
2 db kemény paradicsom,
1 fej lila hagyma,
2 evőkanál magozott és apróra vágott olajbogyó,
3 evőkanál olívaolaj,
2 evőkanál bor- vagy gyümölcsecet,
1-1 késhegynyi őrölt fehér bors és őrölt babérlevél,
ízlés szerint só,
cukor és ecet.
Előkészítése: a gombát gondosan megtisztítom, megmosom, lecsöpögtetem és fölszeletelem. Ecettel, sóval, cukorral ízesített, forrásban levő kevés vízbe teszem, és az újraforrástól számított 5 percig főzöm. Leszűröm és hagyom kihűlni. A megmosott és lecsöpögtetett salátát felaprítom. A hagymát karikákra vágom és megsózom.
Elkészítése: salátástálba teszem a főtt gombát, salátát, hagymát, olajbogyót és negyedekbe szeletelt, megmosott paradicsomot is. A borecetet fél dl vízzel, olajjal, sóval, őrölt fehér borssal és csipetnyi cukorral összekeverem. Rálocsolom a salátára, és jól átkeverve lefedem, majd 2 órára a hűtőszekrénybe teszem. Csak másnapig áll el, a gomba hamar romlik.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.