MEGGYMÁRTÁS
Végy 30 dkg magozott meggyet, 3 dkg lisztet, 2 dl tejfölt,
1 dl vörösbort, 8 dkg cukrot, 1/2 citromot, sót, fahéjat,
szegfűszeget. 4-5 dl vízhez add hozzá a bort, sózd, cukrozd,
tedd bele a szegfűszeget, fahéjat, a citrom héját, majd forrald
föl és főzd meg benne a meggyet. A tejfölből és a lisztből
készíts habarást és ezzel sűrítsd be a mártást. A végén cukorral
és citromlével végezd el az utóízesítést. Ízeit tovább
gazdagíthatod, ha habarás előtt a megfőtt meggy harmadát kiszeded,
áttöröd és úgy teszed vissza a mártásba. (A fahéjat, szegfűszeget
lehetőleg fűszerzacskóban főzzük a lébe, ugyanis a végén így a
legkönnyebb kidobni, de fűszerzacskó híján megteszi egy teadió is.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.