LENGYEL SAJTMÁRTÁS
Végy hozzá egy nagyobb krumplit, 2 dl tejet, 5 dkg vajat, 4 dkg
lisztet, 15 dkg lágy juhsajtot, egy pohárka vodkát, sót, őrölt
borsot. A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, lassú
tűzre. Add hozzá a vajat és a felkockázott sajtot. Amikor a sajt
már felolvadt, apránként töltsd hozzá a vodkát, s (ha bírod)
adhatsz még hozzá egy kis borsot. Ha a mártást nem találod elég
sűrűnek, akkor kap szerepet a liszt: kevergetés közben óvatosan
szitálj belőle egy kicsit a masszába, s végül főzd össze az egészet.
(Lajos Mari főtt húsokhoz, virslihez, sült kolbászhoz és párolt
zöldségekhez ajánlja.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.