Csirkés zöldségsaláta

Címkék: saláták húsos

2009.05.10. 21:27

Csirkés zöldségsaláta
          
 Hozzávalók:
 1 sültcsirke
 1 evőkanál vörösborecet
 1 evőkanál szezámolaj
 2 evőkanál étolaj
 1/4 teáskanál szójaszósz
 1 evőkanál reszelt vöröshagyma
 1/4 teáskanál szárított kapor
 1/4 teéskanál só
 1/4 teáskanál feketebors
 20 dkg rózsáira szedett karfiol
 10 dkg uborka
 2 zellergyökér
 1 cikória (10 dkg)
 2 paradicsom
 8 olivabogyó a díszítéshez
               
 A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst
 lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet,
 az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A
 húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni
 hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben
 leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül
 centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát
 vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a
 marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük,
 paradicsomszeletekkel és olivabogyóval díszítjük.
 Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres
 majonézt ajánlunk hozzá.
               
                 

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr631113809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása