Csirkés zöldségsaláta
Hozzávalók:
1 sültcsirke
1 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál étolaj
1/4 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál reszelt vöröshagyma
1/4 teáskanál szárított kapor
1/4 teéskanál só
1/4 teáskanál feketebors
20 dkg rózsáira szedett karfiol
10 dkg uborka
2 zellergyökér
1 cikória (10 dkg)
2 paradicsom
8 olivabogyó a díszítéshez
A csirkét feldaraboljuk, a bőrét lehúzzuk. A húst
lebontjuk a csontról és kis kockákra vágjuk. Az ecetet,
az olajat és a fűszereket összekeverjük és ítesítjük. A
húst ebbe a páclébe tesszük, és szobahőmérsékleten állni
hagyjuk. A karfiolt sós vízben megfőzzük, hideg vízben
leöblítjük, megszárítjuk. Az uborkát héj és mag nélkül
centiméteres darabokra szeljük. A zellert és a cikóriát
vékony félkör alakú szeletekre vágjuk fel. A zöldséget a
marinírozott csírkéhez adjuk, ízesítjük,
paradicsomszeletekkel és olivabogyóval díszítjük.
Lehetőleg azonnal tálaljuk. Vajas pirítóst vagy fűszeres
majonézt ajánlunk hozzá.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.