Tárkonyos bárány

Címkék: bárány húsételek

2009.05.10. 22:09

Tárkonyos bárány

Hozzávalók:

60 dkg báránylapocka,

5 dkg vöröshagyma,

4 dkg vaj,

4 dkg liszt,

2 dl tejföl,

3 g fehér bors,

1 dkg tárkonylevél,

fél citrom,

1 db tojássárga,

1 dl tejszín,

A bárányhúst apró, kisebb kockákra vágjuk és megmossuk. Annyi hideg vízbe tesszük fel főni, amennyi ellepi, megsózzuk és beleteszünk egy félbevágott kisebb fej vöröshagymát. Takaréklángon a húst puhulásáig főzzük. Közben a vajból és a lisztből világos rántást készítünk, amelyet a tűzről levéve hideg vízzel és tejföllel simára keverjük. Ezt a húshoz hozzáöntve besűrítjük. Őrölt fehér borssal, apróra vágott tárkonylevéllel, citromlével ízesítjük. Amikor felforrt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert tejszínt. Ezután már forralni nem szabad. Azonnal, forrón tálaljuk, köretnek párolt rizst adunk mellé.

Elkészítési idő: 50 perc
Egy adag: 1908 kJ/ 456 kcal
Ajánlott ital: Tihanyi kékfrankos

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr721113926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása