Rizses brokkoli:
50 dkg brokkoli, 1 bögre /2,5 dl-es/rizs, 1 csomó újhagyma
zöldjével, 3 tojás, 2 dl tejföl, margarin, ételízesítő, só,
bors.
A rizst megmossuk, majd kevés margarinon üvegesre pirítjuk,
majd vízzel felengedjük, elkeverjük benne az ételízesítőt
és a többi fűszerrel és fedő alatt puhára pároljuk.
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, majd forrásban
lévő vízben 2 percig főzzük. Ezután leszűrjük és langyosra
hűtjük. A rizs egy harmadát mély, margarinnal kikent
tűzálló tálba tesszük, erre karikázzuk a zöldhagyma
egyharmadát a zölddel együtt,és befedjük a brokkoli egy
harmadával. Megsózzuk, majd a tejföllel elhabart tojással
meglocsoljuk.Ezt még 2x ismételjük, úgy hogy a tetejére a
tejfölös brokkoli kerüljön. Forró sütőben 15 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.