Ínyenc krumplifozelék

Címkék: főzelékek

2009.05.10. 11:47

Ínyenc krumplifozelék
        
 Hozzávalók:
 60 dkg tisztított krumpli
 (nem szétfövo fajta),
 2 dl tejföl,
 3 evokanál olaj,
 1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller
 és 1 evokanál vágott petrezselyem),
 1 evokanál vegeta,
 1 evokanál paradicsompüré,
 1 pici fej vöröshagyma,
 kevés só, csipetnyi porcukor,
 csipetnyi törött fehér bors.
                       
 A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban
 felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és
 fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)
 vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve
 pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél
 felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét,
 ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit
 rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi
 vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a
 vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük.
 Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál
 krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott
 krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól
 kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis
 cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a
 megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a
 petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében
 hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
               

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr551112707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása