Ínyenc krumplifozelék
Hozzávalók:
60 dkg tisztított krumpli
(nem szétfövo fajta),
2 dl tejföl,
3 evokanál olaj,
1 csokor zellerzöld (vagy 1 cikk zeller
és 1 evokanál vágott petrezselyem),
1 evokanál vegeta,
1 evokanál paradicsompüré,
1 pici fej vöröshagyma,
kevés só, csipetnyi porcukor,
csipetnyi törött fehér bors.
A krumplit egyforma kis kockákra vágjuk. Lábosban
felforrósítjuk az olajat, rátesszük a megtisztított és
fokhagymaprésen összezúzott (vagy lereszelt)
vöröshagymát, majd kis lángon egy percig kevergetve
pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a finomra vágott zellerlevél
felét (vagy a megreszelt zellert) és a paradicsompürét,
ezt követoen tovább pirítjuk egy percig. A krumplit
rátéve további néhány percig pirítjuk, végül annyi
vízzel öntjük fel, amennyi szuken ellepi. Beszórjuk a
vegetát és a borsot, majd pedig lefedjük és megfozzük.
Közben a lisztet a tejföllel és 2 evokanál
krumplifozovízzel simára keverjük, és a már megfott
krumpliba beleöntjük. Folytonos keverés közben jól
kiforraljuk, végül ízlés szerint megsózzuk és kis
cukorral ízesítjük. A tuzrol lehúzva belekeverjük a
megmaradt és nagyon finomra vágott zellerlevelet (vagy a
petrezselyemzöldet), és befedve 10 percig saját gozében
hagyjuk állni, csak azután tálaljuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.