Budai saláta

Címkék: saláták húsos

2009.05.10. 12:07

Budai saláta
 
 Hozzávalók:
 1 szép, kemény fejes saláta,
 2 kis fej vöröshagyma,
 4 tojás,
 10 dkg gépsonka,
 4 evokanál olaj,
 fél citrom leve
 1 teáskanál mustár,
 ízlés szerint cukor és só,
 csipetnyi porcukor és törött bors.
                       
 Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól
 kikeverjük, majd megsózzuk, és a cukorral meg a borssal
 ízesítjük. Hutoszekrénybe tesszük felhasználásig. A
 salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól
 leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva ugyancsak a
 hutoszekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre fozzük, majd
 meghámozva lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony
 csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra metéljük. A
 hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és
 megsózva összekeverjük. Salátástálba szórjuk a
 salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást,
 ráöntjük az öntetet, és két villával vagy salátás
 kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.
 Fél órára betesszük a hutoszekrénybe. Pirított
 kenyérszeletkékkel tálaljuk. Nemcsak vacsorára, hanem
 hús mellé köretnek is kituno, de sült krumplival is
 tálalható ebéd vagy vacsora gyanánt.

A bejegyzés trackback címe:

https://receptkonyv.blog.hu/api/trackback/id/tr141112788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása