Budai saláta
Hozzávalók:
1 szép, kemény fejes saláta,
2 kis fej vöröshagyma,
4 tojás,
10 dkg gépsonka,
4 evokanál olaj,
fél citrom leve
1 teáskanál mustár,
ízlés szerint cukor és só,
csipetnyi porcukor és törött bors.
Az öntethez az olajat a citromlével és a mustárral jól
kikeverjük, majd megsózzuk, és a cukorral meg a borssal
ízesítjük. Hutoszekrénybe tesszük felhasználásig. A
salátát leveleire szedjük és megmossuk, majd jól
leszárítjuk. Vékony csíkokra vágva ugyancsak a
hutoszekrénybe rakjuk. A tojásokat keményre fozzük, majd
meghámozva lereszeljük, a gépsonkát nagyon vékony
csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra metéljük. A
hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, és
megsózva összekeverjük. Salátástálba szórjuk a
salátacsíkokat, a hagymát, a sonkát és a tojást,
ráöntjük az öntetet, és két villával vagy salátás
kanállal óvatosan, hogy ne törjön, jól összeforgatjuk.
Fél órára betesszük a hutoszekrénybe. Pirított
kenyérszeletkékkel tálaljuk. Nemcsak vacsorára, hanem
hús mellé köretnek is kituno, de sült krumplival is
tálalható ebéd vagy vacsora gyanánt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.